Die slingetaler

Welkom bij Die Slingetaler uit Winterswijk

 

Vacature.

Die Slingetaler, de band met een breed repertoire AlpenländischeVolksmusik, Oberkrainer, Duitse Schlagers, Achterhoeks dialect en Nederlandstalige- en Engelstalige evergreens. We werken op amateurbasis met een professionele uitstraling. De bezetting bestaat uit accordeon, drums, basgitaar, gitaar, 2 blazers en twee zangeressen. Twee technici verzorgen ons licht en geluid.

Eén van onze bandleden neemt in de loop van dit jaar afscheid en daarom zijn we op zoek naar een ervaren Accordeonist(e) en/of Toetsenist(e) met liefhebberij voor het repertoire en de muziekstijl van Die Slingetaler. We repeteren elke donderdagavond in Winterswijk-Kotten van 19.00 – 22.00 uur. Daarnaast hebben we per jaar rond de 15 optredens.

Voor aanmelden of verdere informatie: email: slingetaler@gmail.comof tel. 06 10222446

 

Niet alleen voor Alpenländische Volksmusik!

Die Slingetaler uit Kotten bij Winterswijk, die hun naam gekoppeld hebben aan het prachtige coulissenlandschap rondom de Achterhoekse Slingebeek, is een gezelligheidsorkest bestaande uit 6 muzikanten en twee zangeressen.

Het orkest brengt een ruim repertoire van overwegend muziek uit Duitsland, Oostenrijk en Slovenië.  De instrumenten die zij bespelen zijn o.a. trompet, klarinet, saxofoon, accordeon, keyboard, gitaar, basgitaar en slagwerk. Het repertoire bestaat uit o.a. “Alpenländische Volksmusik”, een combinatie van Oberkrainermuziek, Duitstalige volksmuziek en Schlagermuziek met nummers van onder meer “die Original Oberkrainer”, “die Alpen Oberkrainer”, “die Klostertaler”, “die Kastelruhter Spatzen”, Marc Pircher en diverse Schlagerartiesten. De muziek is speciaal voor dit orkest gearrangeerd.

Daarnaast worden ook  Engelstalige “Golden Oldies”,  Nederlands- en dialectnummers niet geschuwd. Al met al muziek met veel variatie, waardoor Die Slingetaler zich van vele andere orkesten onderscheidt. Het orkest kan zowel een luisterprogramma (concert) alsook een gezellig dans- en/of feestprogramma brengen.

In ieder geval een band vol “Musik und gute Laune”!

Ter ondersteuning van de muziek zorgen twee enthousiaste technici voor goed geluid en mooie belichting.De band treedt o.a. op in traditionele outfit met Lederhose en de zangeressen in een originele Dirndl. Die Slingetaler hebben al diverse grote optredens achter de rug, waaronder 2009 en 2011 in het voorprogramma van “Die Jungen Original Oberkrainer” uit Slovenië, uitverkochte optredens tijdens “Ein Abend der Volksmusik” in Kotten en diverse gastoptredens in de regio en Duitsland.

MISSCHIEN IETS VOOR U?

Geplaatst in voorpagina | Reacties uitgeschakeld voor Die slingetaler